Till innehållet

Upptäck konsten med Thomas Qvarsebo

Plats: Biblioteket i Bro

Nu lanserar Stockholms läns museum tillsammans med UpplandBro appen Upptäck konsten. Den offentliga konsten är en skatt som finns i vårt offentliga rum. Ändå går den oss ibland obemärkt förbi. Detta vill Stockholms läns museum tillsammans med kommunen råda bot på. 

För att sätta fokus på den offentliga konsten har museet tillsammans med kommunen bjudit in konstnären Thomas Qvarsebo. 

Han kommer till Konstkuben i Brohuset för att berätta om sitt konstverk Flöjtspelerska” som har sin placering i Bro centrum. Flöjtspelaren är ett av de konstverk som du kan hitta i appen Upptäck konsten.  

Thomas Qvarsebo kommer också att berätta om sitt konstnärskap. Han utbildade sig vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1971–1976 och har sedan dess gjort flera konstverk för det offentliga rummet: “Korv-Ingvar” i Solna, ”Greta Garbo” på Greta Garbos torg, minnesmärket Jas efter kraschen på Långholmen för att bara nämna några. Flickan i Bro som spelar på sin flöjt är bara en i raden av alla musiker han gjort skulptur av. Skulle man sätta samman dem i en utställning skulle de bilda en hel orkester.  

“Med appen Upptäck konsten vill vi göra det enkelt och roligt att upptäcka den offentliga konsten i länet”, säger Rebecka Walan, intendent på Stockholms läns museum.  

 

close-icon