Fritt yllebroderi med applikationer

Plats: Heleneborgsgatan 7, Stockholm

En broderikurs för dig som längtar efter inspiration och som passar dig som är nybörjare så väl som dig som är van vid nål och tråd.


Foto: Jenny Unnegård

Du får lära dig om mönster, färger, form och komposition när man broderar fritt på ylle. Ni går igenom applikationsteknik, olika typer av stygn, garner och material som pärlor, speglar, snoddar mm. Montering och hörn på t ex kuddar ingår också för den som vill.


Foto: Jenny Unnegård

Kursledare är Karin Derland, som broderar på ylle med en mängd olika material och tekniker. Hon har deltagit i flera utställningar och säljer till vardags både färdiga broderier och materialsatser.

Här följer några rader ur motiveringen till varför Karin 2016 fick Mimmi Börjessons broderistipendium som delas ut av Föreningen Svensk hemslöjd:

”…för sina detaljerade och fantasifulla broderier, arbeten som kräver ett stort mått av kunnande, kreativitet och koncentration. Med inspiration från såväl svensk som indisk folkkonst är hon en samtida brodös med ett djärvt formspråk som med sina bonader och kuddar gör vår tillvaro gladare och mer eftertänksam.”

Mer inspiration från Karin hittar du på Instagram

Kurslängd: 16 studietimmar
Material: Du tar i första hand med eget broderimaterial. Ett begränsat urval finns att köpa på plats. Mer info om vad du behöver ta med kommer i kallelsen.
Nivå: För alla

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Sthlm och Studieförbundet Vuxenskolan, Stockholm

close-icon