Till innehållet

Fritt yllebroderi

Plats: Heleneborgsgatan 7, Stockholm

Fritt yllebroderi – med applikationsteknik, pärlor och band

Det här är en helg som passar dig som är nybörjare så väl som dig som är van vid nål och tråd. Ett tillfälle till inspiration och utveckling i fritt broderi. 

Ni får lära er hur man kan tänka kring mönster, färg, form och komposition när man skapar för att brodera fritt på ylle. Karin går igenom applikationsteknik, olika typer av stygn, garner och olika material som pärlor, speglar, snoddar mm. Kursen omfattar också en del om hur man monterar sitt färdiga arbete och några bra trick för t ex snygga hörn på kuddar. 

Karin broderar på ylle med en mängd olika material och tekniker. Hon har deltagit i flera utställningar och säljer till vardags både färdiga broderier och materialsatser. Här följer några rader ur motiveringen till varför Karin 2016 fick Mimmi Börjessons broderistipendium som delas ut av Föreningen Svensk Hemslöjd: 

”…för sina detaljerade och fantasifulla broderier, arbeten som kräver ett stort mått av kunnande, kreativitet och koncentration. Med inspiration från såväl svensk som indisk folkkonst är hon en samtida brodös med ett djärvt formspråk som med sina bonader och kuddar gör vår tillvaro gladare och mer eftertänksam. 

Mer inspiration hittar du på Karins Instagram. 

Lärare: Karin Derland
Kurslängd: 16 studietimmar
Material: Deltagarna tar med eget material i första hand och ett begränsat urval av material finns att köpa på plats. 

Nivå: nybörjare så väl som erfarna 

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

close-icon