Till innehållet

Fritt yllebroderi

Plats: Heleneborgsgatan 7, Stockholm

Fritt yllebroderi med applikationsteknik, pärlor och band

Det här är en kurs som passar dig som är nybörjare så väl som dig som är van vid nål och tråd. Vi går igenom hur man kan tänka runt mönster, färger, form och komposition när man broderar fritt på ylle. Karin går igenom applikationsteknik, olika typer av stygn, garner och olika material som pärlor, speglar, snoddar mm. Vi hinner också med en del om montering och hörn på t ex kuddar. Kursen är framför allt ett bra tillfälle att hämta inspiration!

Karin broderar på ylle med en mängd olika material och tekniker. Hon har deltagit i flera utställningar och säljer till vardags både färdiga broderier och materialsatser.

Här följer några rader ur motiveringen till varför Karin 2016 fick Mimmi Börjessons broderistipendium som delas ut av Föreningen Svensk hemslöjd:

”…för sina detaljerade och fantasifulla broderier, arbeten som kräver ett stort mått av kunnande, kreativitet och koncentration. Med inspiration från såväl svensk som indisk folkkonst är hon en samtida brodös med ett djärvt formspråk som med sina bonader och kuddar gör vår tillvaro gladare och mer eftertänksam.”

Mer inspiration hittar du på Karins Instagram.

Lärare: Karin Derland
Kurslängd: 16 lektioner
Material: Deltagarna tar med eget material i första hand.
Nivå: För nybörjare så väl som erfarna.

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm.

close-icon