Till innehållet

Brickvävning för nybörjare

Plats: Östgötagatan 11 A, Stockholm

OBS! Inställd!

Denna kurs passar dig som är historiskt intresserad och vill lära känna en nyckelteknik i historisk vävning, eller dig som vill utforska en teknik som ger stor kreativ frihet. Brickväven är lätt att ta med sig och kräver få redskap.

Efter kursen ska du ha kunskaperna att själv sätta upp och väva band efter egen mönsterkomposition och i en lämplig garnkvalité. Du får prova de olika delteknikerna inom trädningsbetingad brickvävning, vilket innebär att du lär dig mönstra med fasta rapporter.

Brickvävningen har en lång historia, i Norden förekommer den åtminstone från tidig järnålder och framåt. Oftast ser vi bricktekniken i band av olika slag. Tekniken bygger på att varptrådarna träs genom en uppsättning av brickor som försetts med hål. Genom att vrida brickorna bildas skäl att lägga inslaget i. Möjligheterna att mönstra är till synes oändliga, brickväven är lätt att ta med sig och kräver få redskap.

Fokus för Sonjas arbete och pedagogik är brickvävningens användning i ett samtida perspektiv. Med lång erfarenhet som textilkonstnär och pedagog med stor kunskap om brickvävningens teknik och historia är Sonja en av de mest efterfrågade kursledarna i Norden.

Lärare: Sonja Berlin
Kurslängd: 16 studietimmar
Materialkostnad: Du tar med eget garn och egna redskap, mer info om vad du behöver kommer i kallelsen.
Nivå: Nybörjare och fortsättare

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd STHLM och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

 

 

close-icon