Arkeologi och gravar vid Vårby gravfält

Plats: Samling vid Vårby herrgårdspark/vikingaparken, nere mot stranden. Vårby gravfält

Arkeologidagen den 29 augusti

Evenemanget
Kom till Vårby gravfält och lär dig mer om arkeologi och fornlämningarna här. Gravfältet vid Vårby är ett av Stockholms finaste och största från järnålderns sista del (500–1000 efter Kristus) och kan lära oss mycket om tiden.

Vid vikingalekplatsen kommer vi sätta upp ett tält där vi pratar om arkeologi, fynd och fornlämningar i Vårby och Huddinge. För barn finns det möjlighet att undersöka arkeologiska fynd och för vuxna kommer vi att berätta om arkeologi i samhällets tjänst.  Klockan 10.30 och 14.00 ges visningar av gravfältet. Evenemanget är kostnadsfritt, men visningarna av gravfältet kräver bokning via Huddinge kommuns hemsida.

Datum: 29 augusti 2021
Tid: 10:30–11:30 och 14.00–15.00
Plats: Samling vid Vårby herrgårdspark/vikingaparken, nere mot stranden.
Kostnad: 0 kr
Tillgänglighet:  Du kan ta dig dit med buss. Det finns också möjligheter att ta sig fram med rullstol. Toalett finns inte på platsen. Visningarna av gravfältet kommer att ske i kuperad terräng, men det är ingen längre promenad. Parkering finns i närheten.

Bokning av visningarna till gravfältet:
Boka visning till kl 10.30
Boka visning till kl 14.00

Kontaktperson: Daniel Sahlén, arkeolog på Stockholms läns museum,
daniel.sahlen@sll.se, 076-526 94 54.