Till innehållet

Fototävling i Sollentuna

Plats: Ladda upp din bild på samtidsbild.se
Ladda upp bilder från din vardag och var med i vår fototävling. Du har även chans att vinna fina priser och få ditt foto utvalt till en fotoutställning!

Nu startar Stockholms läns museum och Biblioteken i Sollentuna en bildinsamling i Sollentuna. För att göra det extra spännande att delta arrangerar vi en fototävling och det utlovas fina priser från Edsbergs centrum.

Alla som bor eller arbetar i Sollentuna och är över 15 år kan vara med. Tävlingen pågår från 11 april till 8 maj. Du kan fota fritt eller välja något av dessa tre teman:

  • Vardag – hur ser ditt hem ut, vad gör du på fritiden, hur ser vägen till jobb eller skola ut?
  • Betydelsefulla platser – har du någon plats i Sollentuna som betyder mycket för dig?
  • Förändring – vilka tecken på förändring ser du i Sollentuna?
Gör så här:
  1. Ladda ned appen Samtidsbild som du hämtar gratis på Google Play och AppStore eller ladda upp dina bilder via webbplatsen samtidsbild.se.
  2. Registrera dig och ladda upp dina bilder senast den 8:e maj. Kom förbi Sollentuna bibliotek eller Arena Edsberg så hjälper vi dig!
  3. Dina bilder sparas nu i bildarkivet på Stockholms läns museum och blir en del av vår historia.

OBS! Bilderna måste vara tagna av dig själv och vara samtida, de får inte vara äldre än tre år. Glöm inte att tagga dina bilder med #sollentuna

 

Vill du veta mer om fototävlingen kan du besöka Sollentuna bibliotek eller Arena Edsberg mellan 11 april och 8 maj. Stella Waldenström från Stockholms läns museum, kommer vara på biblioteken varje vecka för att hjälpa människor att ladda upp sina bilder. Information om vilka dagar och tider hittar du på: stockholmslansmuseum.se/sollentuna

Den 20 maj avslöjar vi vilka som har vunnit, samtidigt passar vi på att inviga en utställning med ett urval av de bilder som har laddats upp till tävlingen. De insamlade bilderna presenteras även på: stockholmlansmuseum.se
 
Kontaktperson: Stella Waldenström, insamlingsassistent på Stockholms läns museum
Mobilnummer: 072-582 29 92
Mejl: stella.waldenstrom@regionstockholm.se
close-icon