”Best selfs” – en del av historeskrivningen!

I förra veckan delade Dolly Parton en meme med fyra versioner av sina ”best selfs” som hon taggade #dollypartonchallenge. Bilderna visar hur hon anpassar porträtteringen av sig själv för att passa in på de olika plattformarna Linkedin, Facebook, Instagram respektive Tinder. Inlägget blev genast viral och har redan återskapats i över 421 000 inlägg. Har du också antagit utmaningen och gjort en egen meme? I så fall vill vi spara ditt kollage till eftervärlden!

Memes och challenges (utmaningar på svenska) är vanliga internetfenomen numera, och de kan definieras som ”en idé, ett beteende eller en stil som sprids från person till person inom en kultur.”  Andra kända utmaningar är #icebucketchallenge och #kanelutmaningen. Vad som kännetecknar memes och utmaningar är att de, ofta med mycket humor, berättar något om vår kultur och vår samtid.

Dela med dig av ”dina bästa jag” till oss genom att tagga bilden #samtidsbild och #dollypartonchallenge och ladda upp den i appen Samtidsbild som du hittar på App Store och Google Play. På så vis sparas minnena av vad vi gjorde i sociala medier för eftervärlden. Vi kommer välja ut ett urval (om du valt creative commons-licens) och publicera på Stockholms läns museums Instagram och Facebook.

Tipsa gärna en kompis som också borde anta utmaningen!

Läs mer här: samtidsbild.se