Bebyggelseantikvarie till Stockholms läns museum

Stockholms läns museum söker dig, vår nya bebyggelseantikvarie som vill bidra i vårt gemensamma uppdrag att förmedla och bygga upp kunskap kring länets kulturmiljöer. Vi söker dig som vill vara med och synliggöra och främja kulturarvets betydelse i ett växande, attraktivt och hållbart län.

En delad bild i mitten är en figur - en trädgårdstaty som överkropp och en segway som nederkropp.

Om tjänsten:

I vårt kulturmiljöarbete verkar vi främst stödjande mot kommuner och hembygdsrörelse. Vi stöttar kommunerna i deras utvecklingsarbete med att tillvarata kulturmiljöerna som en resurs när befolkningen i länet ökar. 

Du kommer i rollen som bebyggelseantikvarie att bidra till utvecklandet av Länsmuseets roll som främjande expertfunktion inom kulturmiljöarbetet. Det handlar om att ha dialog med länets antikvarier och kulturmiljöhandläggare liksom planerare på regional och kommunal nivå. I arbetet kommer du att verka för att länets kulturhistoriska värden i det byggda kulturarvet lyfts fram i olika sammanhang. Det kan handla om att genomföra konkreta insatser såsom utredningar, utbildningar, konferenser och liknande.

En annan viktig uppgift är att ingå i museets kunskapsuppbyggande verksamheter och att arbeta med kunskapsinnehåll i museets olika verksamheter, i det digitala museet, sociala medier med mera.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen med byggnadsantikvarisk inriktning. Du har erfarenhet av kulturmiljöarbete inom kommun, regionalt eller på nationell nivå samt god kunskap om samhällsplaneringens förutsättningar. Du har erfarenhet av att arbeta med olika kunskapsunderlag, såsom bebyggelsedokumentationer, byggnadsinventeringar eller liknande. Du har också erfarenhet av att arbeta med värdering av kulturmiljöer, kulturlandskap och bebyggelse.

Vidare har du erfarenhet från projektledning samt erfarenhet av att skapa och upprätthålla kontaktnät samt stor erfarenhet av skriftliga och muntliga framställningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, om du har utbildning inom andra kulturmiljöområden är det också meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Du är en engagerad och positiv person som har förmåga att arbeta självständigt men som också tycker om att ingå i ett team. Du har god samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt. Du har vana att planera arbetet så att du håller tidsramar och kan genomföra projekt med god kvalitet. Du trivs med att arbeta inom en verksamhet som präglas av hög kompetens och fokus på leverans och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du är social och tycker om att tala inför stora grupper. Vidare är du analytisk och strukturerad, har en god organisatorisk förmåga och arbetar på ett systematiskt och metodiskt sätt. I den här rekryteringen lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi på kulturförvaltningen finns på två olika platser där merparten av oss sitter i nyrenoverade lokaler centralt på Södermalmsallén vid Medborgarplatsen, och Regionarkivet i rymliga lokaler i Flemingsberg med tillgång till eget gym.

Ansökan:

Sista ansökningsdag är 21 april 2023. Annonsen i sin helhet och information om hur du ansöker hittar du på via Region Stockholms webbsida för rekrytering. Bebyggelseantikvarie – Lediga jobb – Region Stockholm