Sommarkorgar på Länsmansgården

Lördagen 13 juni öppnar utställningen Sommarkorgar 2020 på Österåkers konsthall Länsmansgården i Åkersberga. Utställningen är en del av ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Österåkers konstförening. Utställningen står till 16 augusti.

Historiskt sett har korgen varit viktig för samhällsekonomin, både som inkomst för den enskilda slöjdaren, och för transporter och förvaring innan plast och wellpapp gjorde sitt intåg. Korgen har därmed blivit en viktig del av vårt materiella kulturarv, och få slöjdföremål kan tävla med korgen om att stå som symbol för detta arv.

Vår förhoppning är att utställningen ska inspirera människor till att vilja göra egna och använda korgar. Välkomna till Åkersberga och Länsmansgården i sommar! (Tänk bara på att följa myndigheternas rekommendationer för att begränsa smittspridning.)

Läs mer om utställningen och samarbetet med Österåkers konstförening här.

Utmärkt transportmedel.

Om skribenten

Mattias Broström

Mattias är länshemslöjdskonsulent för hård slöjd på Stockholms läns museum.

E-posten publiceras inte, obligatoriska fält är markerade med *