Dags att rensa

Växtfärgningsgrytor, bordskivor, tallrikar, vattenkokare, slöjdföremål, svarvar, påsar med blandade garner i olika kvalitéer, snickarbänkar, murarhinkar och vinglas.
Ja det, och mycket mer, var bland annat de saker vi upptäckte att vi hade över, när vi startade inventering och ompackning av vårt förråd inför flytt av nämnda förråd. Inte förrådet då, utan sakerna i det. Vi kommer att flytta från ett stort och luftigt till ett mindre och vi behöver kort och gott, banta vårt bohag.

Vi har öppnat lådor och, precis som i våra privata källarförråd, har det varit en minnenas kavalkad och med glada utrop över saker vi inte sett på länge, samtidigt som vi har funderat över varför vi sparat på vissa grejer. 
Lådorna med saker som VI inte längre har behov av har sakta men säkert ökat. Samtidigt är det säkert många saker som andra kanske skulle ha glädje av. Vi tänkte därför att vi dukar upp våra överskottsprylar på en loppis. Men i dessa tider så har de allra flesta loppisar stängt ner i väntan på att restriktionerna om större folksamlingar skall lätta. Därför behöver vi kunna göra en egen loppis på ett Corona-säkert sätt. 

Den 16:e och 17:e juni kommer vi därför att hålla en loppis på Kungsholmen. Adressen är korsningen Geijersvägen/ Nicandervägen. Vi kommer att ha tillgång till den gamla Konsumbutiken som en gång fungerade som den självklara dagligvaruhandeln i kvarteret. Lokalen är inte superstor, och för att det inte skall vara för många personer inne i lokalen samtidigt, så kommer vi att tillämpa ”en person in – en person ut”-principen. Man köar, med bra avstånd, för att komma in i turordning. Om vädret tillåter så dukar vi upp bord ute på gatan så vi också kan vara utomhus. 

Kostar det något? Att komma till loppisen och kolla kostar så klart ingenting! Våra saker säljer vi till mycket fördelaktiga priser och, håll i er, priserna sjunker i takt med öppettiderna. Så vill man göra ordentliga kap så skall man komma precis innan stängning på onsdagen. Dessutom så kommer vi att ha ett bord med prylar som vi skänker bort.
Betalning sker med Swish!

De saker som är stora och skrymmande kan vi inte ta med till loppisen, men dessa kommer vi att fotografera och mäta, så att du kan köpa och betala på plats. Därefter bokar du en tid då du kan hämta det du köpt i vårt förråd på Röntgenvägen 5 i Flemingsbergs centrum.

Glöm inte att ta med egen shoppingkasse. Eller kanske två. 
Öppettider för vår loppis hittar du här: LOPPIS
/ Maria Neijman

Om skribenten

Maria Neijman

Maria Neijman arbetar som länshemslöjdskonsulent för barn och ungdom på Slöjd Stockholm

2 Kommentarer

 • A-M Toftgård

  5 juni, 2020

  11:13

  Svarv.
  Märke? Bild?
  Mvh,
  A-M T

  Svara
  • Maria Neijman

   5 juni, 2020

   13:10

   Kommer att finnas på plats.

Skriv en kommentar

E-posten publiceras inte, obligatoriska fält är markerade med *

close-icon