Till innehållet

Kungsängens konsthall

Utställningsperiod: 18 september – 10 oktober 2021

 

Utställning: Corpus tensile 

Konstnären Ana Maria Almada de Alvarez, boende i Upplands-Bro, visar utställningen Corpus tensile. 

I utställningen möter betraktaren fotografi, installation och objekt. Sommaren 2020 skapade Ana Maria en behållare för papper av storformat, bjöd in barn som ville se sig i en spegel, sedan lägga sig på papperet och med hjälp av en kompis rita konturerna av den egna kroppen. Workshopen med barn inspirerade till utställningen som en reflexion över kroppen som hus.  

Ana Marias tanke är att etik, estetik och politik bildar en odelbar enhet och hon ställer sig frågor om vi kan spegla oss i andras kroppar, vilka kroppar som syns respektive osynliggörs och vilka kroppar som räknas. 

Ana Maria skriver ”Konsten är för Derridá en restprodukt som går längre än det som betraktaren kan se med blotta ögat. Den konstnärliga blicken definierar subjektets och objektets position i samhället och kan därför bidra effektivt till inkludering av olika representationer.” Utställningen är producerad med stöd av Kultur Upplands-Bro och Sveriges konstföreningar. 

Ana Maria Almada De Alvarez är bosatt i Upplands-Bro och har en Bachelor in art of art history/Artist www.lamoscaindi.net 

 

Hitta hit:
Kungsängens Konsthall
Besöksadress: Furuhällsplan 1, Kungsängen.
Hitta till Kulturhuset 

Öppettider: 
Måndag: 10–19
Tisdag: 10–19
Onsdag: 10–19
Torsdag: 10–19
Fredag: 11–17
Lördag: 11–15
Söndag: Stängt

Hemsida:
Kungsängens konsthall

close-icon