Ready Set Go!

Platsverkstan Dans Rotebro

Filmen Ready Set Go! är en del av residensprojektet Platsverkstan Dans, med målet att gestalta människors tankar och minnen kopplade en plats. Som utgångspunkt för dansfilmen ligger ett insamlat enkät- och intervjumaterial gjort av Stella Waldenström på Stockholms läns museum.
Ida Holmlund upplevde att ”Rotebroare” beskrev känslan av trygghet på samma sätt som Ballroom-scenen varit en trygg plats för henne att uttrycka sig på. En plats där man känner sig hemma men där man även kan utvecklas och förändras. Hon har arbetat med fem voguedansare från Ballroom-scenen i Sverige. Koreografierna är skapade på plats i en danssal i Arena Rotebro och på Arena Satelliten i Sollentuna centrum.

Ida beskriver att hon har försökt hitta kärnan i vad folk ser som speciellt för Rotebro utifrån de insamlade berättelserna.

– Tryggheten, sportkänsla, kärlek till naturen, oväsen och individuella utmaningar är teman jag har jobbat med, säger hon. Närheten till stan och pendeltåget var ett annat tema. Och att det satsas mycket på idrott i Rotebro, speciellt nu med den nya Rotebrohallen.

Om filmen

Koreografi & regi Ida Inxi Holmlund
Foto och klipp Jennifer Drotz Ruhn
Dansare Adrian Cruz, Alfie Larsson, Alba Rask, Denzel Rhoodes, Silva Poutanen
Musikproduktion Neva Deelay
Make up Alfie Larsson

Om Vogue/Voguing

Vogue är en stiliserad, modern housedansstil som utvecklades inom den HBTQ-subkultur som förekom på ballroomscenen i Harlem i New York under 1980-talet, med rötter från afroamerikanska klubbar i stadsdelen från slutet av 1960-talet.

Om Platsverkstan Dans

Platsverkstan Dans Rotebro är en del av projektet Platsverkstan Sollentuna där målet är att samla och förmedla människors tankar, minnen och känslor kopplade till platsen. Platsverkstan Dans Rotebro är ett samarbete mellan danskonsulenterna i Region Stockholm, Stockholms läns museum och Sollentuna kommun.

Projektet har genomförts med stöd från Kulturrådet. Tack också till alla som bidragit med sina berättelser!

close-icon