Liv Due

1955-
Liv Due har en förmåga att gestalta relationer och det mänskliga utan att bli övertydlig.

Hennes konst kan vara platser att slå sig ner på för att reflektera, samtala och se varandra. Det kan också vara platser där mellanrummet ges betydelse, som mellanrummet mellan stolar. Hon har också arbetat med den uråldriga formen labyrinten, i vilken ju mellanrummet mellan väggarna är lika viktig som själva väggarna. Det är i mellanrummet man söker sin väg ut eller in.

Hon berättar själv om sitt skapande arbete:
“Mina skulpturer beskriver tillstånd. Större arbeten är gjorda så att man kan sitta i dem eller se igenom dem. Mina arbeten finns på skolgårdar, i parker eller vid entréer. Jag söker det taktila och det sensuella, gärna med humoristiska undertoner. Mindre objekt som är sammansatta av ovanliga material, vill jag ska vara trollformler för själen.” (Översatt från norska).

Liv Due föddes i Oslo 1955. Hon bor nu på Lidingö och är verksam som skulptör, målare och tecknare. Hon är utbildad vid Bergen Kunsthånversskole, Statens Kunstakademi i Oslo samt Konsthögskolan. Hon har bland annat undervisat vid Konstfack och Nyckelvikens konstskola.

Offentliga verk i urval:
Basunerskans bön & Vassbåtskungens dröm, Skogås i Huddinge, 2007
Amfiscen i sten, Sickla skola, 2001
Labyrint, Tom Tits experimentpark i Södertälje, 1998
Lutere, Rågsveds skola, Stockholm, 1996

Konstverk:
Åtta stolar

close-icon