Till innehållet

Offentlig konst

I Stockholms län finns en stor samling offentlig konst en konstskatt som är helt gratis att besöka. Samlingen består av skulpturer i brons, konst på väggar och konstnärliga gestaltningar i olika miljöer såsom pendeltågsstationer.

Vi har valt att lyfta fram den konst som är lättillgänglig för de allra flesta och som visas i kommunernas utemiljöer. Konstverken hittar du under varje kommun och på kartan, välj då att filtrera på offentlig konst

Vill du boka en konstvandring? Kanske bjuda dina anställda på en konstrunda i kommunens centrum? Eller är ni en förening som vill att se på konsten tillsammans. Vi erbjuder visningar av konsten i din kommun.

För mer information: rebecka.walan@regionstockholm.se

Offentlig konst i mobilenLogga Upptäck konsten
Via appen “Upptäck konsten” om konst i Stockholms län kan du hitta kända och okända konstverk i den offentliga miljön. Just nu är det sex kommuner som finns med men fler kommer till efter hand. Ladda ner appen via GooglePlay eller AppStore.

Konstverken på denna hemsida skyddas av upphovsrätt enligt upphovsrättslagen (SFS 1960:729). Det innebär att konstverken inte får återges eller tillgängliggöras för allmänhet utan tillstånd från rättsinnehavaren. Exempel på nyttjanden som kräver tillstånd är kopiering av konstverk till hemsidor, interna nätverk eller annat tillgängliggörande eller mångfaldigande av verket, oavsett metod. Konstverk av upphovsmän som företräds av BUS återges på denna hemsida med tillstånd av BUS, www.bus.se. Vill du på något sätt nyttja verken måste du kontakta BUS. Telefon 08- 54 55 33 80.

Besöksmål

Från röse till slott - gör en utflykt och upptäck länets alla fantastiska platser.

Filtrera:

Se fler filter Se färre filter
close-icon