Sök

Mobilappar

Samtidsbild

Samtidsbild är Stockholms läns museums digitala plattform för insamling av vår tids bilder. Fotografierna är tagna av personer med anknytning till Stockholms län och berättar om vardagen och hur livet kan vara här på 2010-talet.

Ladda ner appen på Google play

Ladda ner appen på App Store

Låt mobilen guida dig till spännande platser i hela länet!

Museet har producerat ett antal mobilappar som du enkelt kan använda i din smarta telefon. Botanisera hemifrån eller ta med dig guiderna på utflykter till spännande platser i hela länet.

Enklast är om du med mobilen skannar QR-koden eller i mobilens webbläsare skriver in kortlänken appguide.me/ab och följer länken till webbappen.

I appen ”Kulturspår Botkyrka” kan du följa med på en tur från järnåldersgravar till miljonprogrammet med stopp vid ett 30-tal spännande platser. Spåren ger dig en inblick i människors vardagsliv och föreställningsvärld. Läs historierna och lyssna till personliga berättelser – från bronsåldern till modern tid!

Appen ”Upptäck Hagalund” berättas om Hagalund i Solna som är ett spännande område. Här finns gammal historia, nya berättelser, pittoreska villor, majestätiska hus, betong, grönskande gårdar, dance hall och hip hop.

Appen ”Stockholm Region Unstraight” uppmärksammar berättelser och platser i Stockholms län som är och har varit betydelsefulla för hbtq-samhället, dvs för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queera, för att på så sätt göra dessa berättelser till en del av den allmänna historieskrivningen

I appen ”Upptäck Stockholms län” kan du hitta alla våra besöksmål och också lyssna på berättelser om några av dessa platser.

Om du inte vill använda webbappen kan du ladda ner en app till din iPhone eller Androidtelefon.

1. Öppna App Store eller Play Butik
2. Sök på ”OnSpotStory”
3. Ladda ner och öppna OnSpotStory
4. Sök efter namnet på den app du vill använda, tex ”Kulturspår Botyrka”

Apparna är producerade i samarbete med OnSpotStory.

Tillgängligt landskap

Webbsidorna som handlar om ”Tillgängligt landskap” fungerar också bra i mobilen, skriv in länken i telefonen: irismedia.se/landskapetshistoria dessa sidor är producerade av Iris media.

close-icon