Till innehållet

Vardag

Under pandemiåret 2020 förändrades allt. Vi gick miste om både vardag och fest. Det blev otryggt och omöjligt att göra de små sakerna som förgyller livet, att fika med en kompis, att träna, simma, gå till biblioteket, gå på bio och teater, spela bingo på bingohallen, gå på fotboll, sjunga karaoke, sjunga i kören, gå till moskén eller kyrkan, bjuda barnens kompisar till kalas, fira högtider tillsammans…. Listan över saker vi inte längre kunde göra är hur lång som helst. 

Nu är det dags att ta vardagen tillbaka, alldeles oavsett hur det går med covid-19 och oavsett hur lång tid det tar innan världen återvänder till det mer normala. 

Vardagen, fylld med både rutiner och överraskningar är därför det stora temat på Samtidsbild 2021. Vi vill se din vardag i alla dess skepnader! Under året rullar vi ut ett nytt tema varje månad och ber dig ta en bild och ladda upp på Samtidsbild. Tagga den med månadens hashtag. I slutet av året har vi tillsammans skapat ett fotoalbum som hyllar vardagen! 

(Om du vill räcker det förstås med att bara ladda upp en bild som berättar något om din vardag.)

Temat för november är: #vardagsrutin

Vad är vardagen om inte rutiner? Enligt Svenska Akademins ordlista är en rutin en “fast­lagd procedur som ut­förs mer eller mindre automatiskt i viss typ av situation”. För småbarnsföräldern kan hämta och lämna barn på dagis och skola vara en sån där vardagsrutin. Men det finns ju så många fler! Vilka saker gör du mer eller mindre varje dag, kanske till och med utan att reflektera över dem? 

Gör så här: Ta en funderare över vilka saker du gör dagligen. Ta en bild och ladda upp den i appen Samtidsbild eller på Samtidsbild. Tagga den med #vardagsrutin

Håll utkik på museets kanaler på Facebook och Instagram! En del av bidragen kommer att delas där. Läs mer här: samtidsbild.se

Ladda ner denna flyer om du vill sprida informationen vidare >

close-icon