Program – Plats för det handgjorda

3 oktober, kl 17–19
Hantverket och platsen – Otto Salomon och slöjdskolan i Kongo
Ett seminarium om Otto Salomons slöjdsystem och Etnografiska museets föremål från slöjdskolan vid missionsstationen i Kibunzi, Kongo. Medverkar gör historikern Anna Alm, Etnografiska museets Afrikaintendent Michael Barrett och Christina Zetterlund, designhistoriker och projektledare Plats för det handgjorda.
Läs mer i vårt programblad

21 oktober, kl 13–14
Vävare i väst, invigning
Invigning av projektet, installation av vävstol och samtal mellan Marcia Harvey Isaksson och Etnografiska museets Afrikaintendent Michael Barrett.

24 oktober–25 november
Vävare i väst, vävning
Under denna period finns Marcia Harvey Isaksson på plats på Etnografiska museet varje onsdag och söndag (med undantag av 4 november). Alla är välkomna att komma förbi dialogutställningen Afrika pågår för att testa att väva och samtala om projektet Vävare i väst.

7 november, kl 17
Husby Händer, invigning
Invigning av projektet och samtal mellan Katia Ibarra och Slöjd Stockholms residensprograms projektledare Magnus Ericson och Christina Zetterlund.

10–11 november, kl 11–16
Husby Händer, workshop
Katia Ibarra lär ut och berättar om mexikansk papier maché-teknik.

11 november, kl. 14
Vävare i väst, samtal om västafrikansk vävning
Marcia Harvey Isaksson samtalar med yrkesvävaren Ousman Sarr kring västafrikansk vävning.

12–16 november, kl. 11–16
Husby händer, workshop
Under denna period arrangerar Katia Ibarra en öppen workshop med gemensamt arbete i papier maché-teknik.  Alla är välkomna att medverka eller bara komma förbi för att se vad som pågår och samtala om Husby händer.

17–18 november, kl 11–16
Husby Händer, workshop
Katia Ibarra berättar om och lär ut mexikansk papier maché-teknik. Alla är välkomna att komma och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper inom olika hantverk.

Husby Konsthall
22 november, kl. 15–20
Plats för det handgjorda, seminarium
Ett seminarium om behov och möjligheter att utveckla och pröva nya former för praktik och utveckling av kritiska perspektiv inom slöjd och hantverk. Presentationer och samtal med gäster från såväl offentliga institutioner som utövardrivna platser.

Husby Konsthall
24 november, kl. 12–16
Husby händer, avslutning
Avslutning och finissage där det gemensamma verket på konsthallen presenteras. Samtal med Katia Ibarra och medverkande i workshopserien.

25 november kl. 14
Vävare i väst, samtal om vävningens historia
Marcia Harvey Isaksson samtalar om vävningens historia med Amica Sundström, vävare, arkeolog och antikvarie på Historiska museet.

Mer och detaljerad information om alla programpunkter och workshoppar publiceras löpande på denna sida.