Till innehållet

Platsverkstan i Haninge

Den regionala stadskärnan Haninge utvecklas just nu som en del av en större utvecklingsplan för hela Stockholmsregionen. Kanske har du märkt att det pågår en hel del förändringar?

Var med och skriv historia!

Nu söker vi efter minnen, bilder och tankar från dig som bor, jobbar eller på annat sätt har en koppling till platsen. Vi är nyfikna på vad du tänker kring förändringen och hoppas att du vill vara med och bidra till berättelsen om Haninge. De områden som står i fokus är Handen, Vega och Brandbergen, men vi välkomnar svar från alla som har en koppling till Haninge.

Vill du se just din berättelse gestaltad som en koreografi eller i en dansfilm? Du som har koppling till Brandbergen har nu chansen till detta. Koreograferna Johanssons Pelargoner och Dans har i samarbete med en filmare fått i uppdrag att gestalta människors tankar, minnen och berättelser kopplade till platsen.

Dansfilmen samt urval av övrigt insamlat material kommer så småningom också att presenteras i en utställning på vår webb. Samtliga bilder och berättelser som kommer in till museet arkiveras för framtiden och blir på så vis en del av vårt gemensamma minne.

Platsverkstan Haninge pågår mellan november 2021 – juni 2022. Under den här perioden jobbar vi aktivt med insamling av material. 

Gör så här:

För att lämna din berättelse, fyll i enkäten och bli en del av historien:

Klicka här för att komma till enkäten i EsMaker >

För att dela dina bilder, ladda ner appen Samtidsbild på App Store eller Google Play och sätt i gång! Vi söker vardagsbilder från Haninge, Handen, Brandbergen och Vega.

Du kan fota fritt eller välja något av dessa tre teman:

Vardag. Hur ser ditt vardagsliv ut? Vägen till jobb eller skola? Hur ser det ut i ditt hem en alldeles vanlig dag? Vad ser du när du tittar ut genom ditt fönster?

Betydelsefulla platser. Har du någon plats som betyder mycket för dig? Beskriv gärna i bildtexten varför den här platsen är viktig för dig och vad du brukar göra där. Har du kanske något minne förknippat med platsen?

Förändring. Vilka tecken på förändring ser du? Lyftkranar och avstängda gator? Hur ser det ut där du brukar vara? Vad tänker du när du ser förändringen?

Här kan du läsa mer om Samtidsbild:

Klicka här för att komma till Samtidsbild.se>

Kontakt:

Vi är också intresserade av att komma i kontakt med föreningar eller grupper i Haninge som kan tänkas vilja bidra med bilder, berättelser eller annat material. Eller kanske har ni någon idé på ett samarbete?

Hör gärna av er till oss om ni har frågor eller funderingar:

Moa Beskow
Etnolog, projektledare Platsverkstan
Telefon: 076-526 94 30, 08-123 379 45
Mejl: moa.beskow@regionstockholm.se

Elisabeth Boogh
Insamlingsstrateg
Tel: 076-526 94 31, 08-123 379 46
Mejl: elisabeth.boogh@regionstockholm.se

close-icon