Sök

Exempel på titlar

Om kriget kommer
En bok om kalla kriget med inriktning på civilförsvaret i Stockholmsregionen. Hur skulle en miljon människor evakueras om kriget skulle komma? Boken bygger till stor del på tidigare hemligstämplat material. Rikt illustrerad, 288 sidor, inbunden. Stockholms läns museum, Länsstyrelsen i Stockholms län, Stockholms stadsmuseum.
Pris: 200 kronor

Olika titlar om T-banan och konsten i T-banan

Graffiti-litteratur
Ett tiotal olika titlar.
Pris: 40-380 kronor

Graffiti coloring books
Tre olika titlar
Pris: 80 kronor

I skuggan av Atlas
Bengt Olsens berättelse i ord och bild om uppväxten i Sickla och Alphyddan. Allt i skuggan av det stora företaget – Atlas Copco. Rikt illustrerad. 115 sidor. Nomen förlag.
Pris: 320 kronor

Guide till Runriket
Allt du behöver veta om den spännande förhistoriska miljön runt Vallentunasjön i Täby och Vallentuna. Rikt illustrerad med bilder och kartor. 152 sidor. Stockholms läns museum.
Pris: 120 kronor

Halvdan Viking
Martin Widmarks mustiga rövarhistorier om den kvicktänkte pojken som hamnar i det ena farliga äventyret efter det andra. Drastiska och tidstrogna bilder av Mats Vänehem. Rikt illustrerad, cirka 120 sidor per del. Inbunden. Bonnier Carlsen förlag.
Pris: 140 kronor/del

Forntid i ny dager
I denna praktbok berättar arkeologerna själva om de vetenskapligt viktigaste och mest spännande av utgrävningar i Stockholms län i modern tid. Inbunden, 334 sidor, rikt illustrerad. Stockholms läns museum och Raster förlag.
Pris: 20 kronor

Uppländsk form
På en resa genom landskapet får läsaren möta keramiker, smeder, träslöjdare, skinngarvare, textilformgivare, guldsmeder och glasblåsare i deras verkstäder och ateljéer. Inbunden, 200 sidor, rikt illustrerad. Tuva förlag.
Pris: 40 kronor

De dödas tempel
Om arkeologi och jakten på stenålderns själ.
Några decimeter ner i jorden låg de noggrant sorterade resterna efter sexton barn och vuxna. De dödas tempel är en detektivhistoria ur verkligheten där vi får följa utforskningen av det gåtfulla budskap som låg dolt i jorden. Inbunden, 382 sidor, illustration. Norstedts förlag.
Pris: 40 kronor

Bronsåldersmordet
Lämningar efter en ihjälslagen bronsåldersman hittades 1953 i Granhammar. Arkeologen Jonathan Lindström har med moderna metoder och olika experters hjälp försökt lösa mordgåtan. Det blir ett häpnadsväckande och nära möte med en forntidsmänniska. Inbunden, 572 sidor, illustration. Norstedts förlag.
Pris: 40 kronor

Caféet
I caféet erbjuder vi rättvisemärkt kaffe och te, choklad, kakor, godis och glass. Vi har även en läshörna där du kan slå dig ner i lugn och ro med kaffekoppen och en spännande bok!

Välkommen in!

close-icon