Sök

Lediga tjänster

Länshemslöjdskonsulent Slöjd Stockholm
Barn och Unga

Slöjd Stockholm är en del av Stockholms läns museums verksamhet. Arbetssättet är projektorienterat, förnyelseinriktat och gränsöverskridande. Länshemslöjdskonsulenterna vid Stockholms läns museum samordnar och utvecklar slöjdområdet i hela länet. Samarbete sker med övriga konsulentkontor i hela landet. Verksamheten består av 4,5 heltidstjänster med inriktning på hård slöjd, textil slöjd, barn och unga, internationell slöjd samt kurs och utbildningsverksamhet.

Vi arbetar med både fritidsslöjdare och yrkesverksamma slöjdare/hantverkare och har ett brett nätverk. Vi förmedlar kunskap om material, redskap och slöjdtekniker. Som hemslöjdskonsulent arbetar du för att slöjden ska utvecklas både som kulturyttring och som näringsgren.

Slöjd Stockholm initierar och leder projekt för att utveckla och förnya slöjden i vår samtid. Det kan vara projekt i samarbete med formgivare och slöjdare, projekt i samarbete med andra län eller länder, projekt inom områden som hållbarhet eller näringsfrågor. Vi har många samarbetsparter i olika delar av samhället, från enskilda slöjdare till studieförbund, föreningar, myndigheter och näringsliv.

Arbetsuppgifter:

Som hemslöjdskonsulenter arbetar vi strategiskt med att utveckla slöjden utifrån ett näringsperspektiv, kulturarvsperspektiv och ett kunskapsförmedlande perspektiv. Vi arbetar som nätverksbyggare, folkbildare och samordnare. Arbetet sker genom projekt, workshops, fortbildningar, utställningar, temadagar, rådgivning, föreläsningar m.m. Det är viktigt att både kunna arbeta självständigt och i olika team. En viktig del är att förmedla kunskap till barn och unga genom att utbilda handledare och pedagoger inom slöjdområdet.

Arbetet är självständigt men bedrivs ofta i samverkan med en rad andra aktörer. Länshemslöjdskonsulenterna ingår i regionens nätverk av kulturkonsulenter som gemensamt bevakar och driver utvecklingen inom det prioriterade området kultur för barn och unga. Sammanfattningsvis att utifrån de uppdrag som vi får initiera, driva, möjliggöra och inspirera till utveckling; skapa och underhålla nätverk och plattformar samt att samverka brett.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har en examen från Ledarskap i slöjd och kulturhantverk vid Göteborgs universitet, Högre hemslöjdsutbildningen vid HV-skola i Stockholm, eller det vi bedömer är motsvarande utbildningar och erfarenheter intjänade på annat sätt.
  • kan arbeta självständigt, har pedagogisk erfarenhet, god samarbetsförmåga och erfarenhet av att leda projekt
  • har lätt för att interagera med andra människor och god social kompetens
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god kännedom om slöjdområdet och kultursektorn.
  • har kompetens inom de digitala plattformar som finns och utvecklas

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som arbetar självständigt och målinriktat. Du är kreativ, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Du har bra organisations- och kommunikationsförmåga.

Stockholms läns museum strävar efter mångfald och jämställdhet och ser därför anställda med olika bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet som berikande för verksamheten.

Anställning

Tjänsten är på 75 %, tillsvidareanställning men med möjlighet till högre tjänstgöringsgrad under året. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer. Körkort är därför ett krav, då arbetet innebär resor både inom och utanför länet.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

För mer information om verksamheten se: www.slojdsthlm.se

Frågor om tjänsten besvaras av:

Verksamhetsansvarig Andreas Sohlberg, 08-30 28 62 andreas.sohlberg@stockholmslansmuseum.se

Facklig representant för SACO/DIK: Tove Stjärna 08-586 194 19

Facklig representant för Vision: Maine Rudberg 08-586 194 12

Ansökan skickas digitalt till och ska ha inkommit senast 2017-03-12

Ansökningsreferens: Länshemslöjdskonsulent BoU

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och referenser som skickas till: andreas.sohlberg@stockholmslansmuseum.se