Sök

Lediga tjänster

Stockholms läns museum söker en:

Arkeolog

Stockholms läns museum befinner sig mitt i ett spännande förändringsarbete. Vid årsskiftet stängde vi våra publika lokaler i Sickla i Nacka för att nu slå in på en mer rörlig och digital bana. Men vårt fokus kommer även fortsättningsvis vara länets historia, kulturarv, hemslöjd och konst.

Organisationen består av 20 medarbetare fördelad på två enheter och en stab. Den utlysta tjänsten kommer att vara en del av enheten Publik och kunskap, som ansvarar för uppsökande pedagogik och lärarfortbildningar, digitala produktioner och vandringsutställningar, kunskapsuppbyggande projekt kring länets kulturmiljöer, rådgivning till kommuner och civilsamhälle, fotoinsamling och samlingsförvaltning. Nu söker vi en arkeolog för en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar stöd till kommuner kring gällande lagstiftning (KML och PBL), vilket sker i seminarieform. Rådgivning till kommuner och civilsamhälle. Ingå i museets digitala redaktion och bearbeta och tillgängliggöra artiklar inom ämnesområdet för en bred allmänhet. Arrangera programverksamhet.

Kvalifikationer
Du har minst 90 poäng i arkeologi samt 60 poäng i annat humanistiskt ämne.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tala inför stora grupper och har kunskap inom digital förmedling. Grundläggande datakunskaper och god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift är ett krav. Du har ett stor nätverk inom arkeologisektorn.

Museet lägger stor vikt vid personlig lämplighet och som person är du positiv, social och noggrann. I din yrkesroll är du en kreativ problemlösare, van vid att fatta självständiga beslut och har förmåga att hantera ett stort personligt ansvar.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning, 100% Heltid, 39,5 tim/vecka. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast, dock senast 1 april.

Kontaktpersoner
Mer information om tjänsten lämnas av enhetschefen för Publik och kunskap Annelie Kurttila, 08-586 194 40. Fackliga företrädare för DIK Mattias Broström, tel 076-526 94 73.

Varmt välkommen att ansökan med CV och personligt brev till ansokan@stockholmslansmuseum.se senast 12 februari 2018.

Vi undanber oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd. Vi ber om respekt för detta.

close-icon