Vernissage av Anne Low på Sorunda Folkets hus

Plats: Sorunda Folkets hus, Folkets hus 1 i Sorunda

Välkommen på vernissage av den kanadensiska konstnären Anne Lows utställning som öppnar på Folkets Hus i Sorunda lördag 14 april. I ett unikt samarbete mellan Sorunda Hembygdsförening, Hemslöjdsföreningen, Folkets Hus, Stockholms läns museum och Tensta konsthall presenteras nyvävda gardiner, hundra år gamla arbetskläder, välbevarade sockendräkter, handtryckta tapeter och bord som lånat sin form från väggarna i författaren Moa Martinssons torp i Ösmo. Low kombinerar alla delarna i en fängslande installation som knyter samman dåtid, samtid och framtid. Anne Lows utställning ingår i projektet Den futuristiska orten som uppmärksammar de paralleller som finns mellan förorter och landsorter i dagens Sverige som drivs av Stockholms läns museum, Tensta konsthall och Folkets hus och parker med medel från Statens kulturråd.