Utställning: Platsen i mitt hjärta

– En utställning där elever i Salem visar sina favoritplatser i måleri

Vilka platser tycker barnen i Salem om att vara på? Vad är det som gör en plats bra, härlig eller rolig när man är ung?

Elever i Skogsängsskolan och Säbyskolan i årskurs 6 har målat sina favoritplatser. Stockholms läns museum har i ett skapande skola projekt undersökt vilka platser eleverna tycker är viktiga. Den 29 november tar Rönningeskolan och Nytorpsskolan vid.

Samtliga klasser har fått besök av en konstpedagog från museet. Konstdagarna har inletts med samtal om elevernas viktiga platser. Efter att ha tittat på och diskuterat målningar av konstnärer har barnen målat sina favoritplatser. En del har valt platser i närheten, en del på långt håll. Intressant är att barnen verkar och vistas på samma plats men att deras utgångspunkter ser olika ut. Från samma plats blickar de ut och ser på olika sätt på vad som är viktigt.

By i Iran /Pojke åk 6 i Skogsängsskolan. Foto: Stockholms läns museum

Konstdagarna och utställningen är ett samarbete med Salems kommun och utförda inom ramen för Skapande skola.

Narvik i Norge /Flicka i åk 6 på Skogsängsskolan

Hitta hit: Kulturskolan ligger på Säbyhallsvägen 24 i Salems centrum

Utställningen äger rum på Salems Kulturskola  som har öppet mån-tors mellan ca 14-20.