Utställning av Anne Low på Sorunda

Plats: Sorunda Folkets hus, Folkets hus 1 i Sorunda

Sorundas legendariska kulturarv möter samtidskonstens metoder i kanadensiska konstnären Anne Lows utställning som öppnar på Folkets Hus i Sorunda lördag 14 april (vernissage 13-16). I ett unikt samarbete mellan Sorunda Hembygdsförening, Hemslöjdsföreningen, Folkets Hus, Stockholms Läns Museum och Tensta konsthall presenteras nyvävda gardiner, hundra år gamla arbetskläder, välbevarade sockendräkter, handtryckta tapeter och bord som lånat sin form från väggarna i författaren Moa Martinssons torp i Ösmo. Low kombinerar alla delarna i en fängslande installation som knyter samman dåtid, samtid och framtid. Anne Lows utställning ingår i projektet Den futuristiska orten som uppmärksammar de paralleller som finns mellan förorter och landsorter i dagens Sverige som drivs av Stockholms läns museum, Tensta konsthall och Folkets hus och parker med medel från Statens kulturråd.

OBS! Sorunda Folkets hus har öppet fredag till söndag, 11-16.