Sök
Till innehållet

Stickning för alla

Plats: Islandstorget, Bromma

Det här är en kurs för dig som är nyfiken på handstickning men inte provat ännu, men också en kurs för dig som är van stickare och söker inspiration och vill fördjupa dig i tekniken.

Foto: Karin Kahnlund

Vi börjar med uppläggningar, aviga och räta maskor. Sedan går vi vidare med detaljer som knapphål och fina kanter. Du får också prova olika sticktekniker som mönsterstickning med färg, spetsstickning och flätor. Mot slutet av kursen kan du välja att påbörja ett eget projekt som t ex en mössa eller ett par vantar.

Karin anpassar nivån efter deltagarna och du stickar efter din egen förmåga. Du som är rutinerad övar på svårare detaljer och moment och du som är nybörjare övar på enklare helt enkelt.

Karin Kahnlund är författare till boken Sticka efter Svenska Mönster och har de senaste 25 åren undervisat på bland annat Handarbetets Vänners skola, Sätergläntan, Stenebyskolan och Beckmans Designhögskola. Idag arbetar Karin med stickning på heltid i egna företaget Uppstickaren.

Läs mer om Karin och hennes arbete här.

Lärare: Karin Kahnlund

Tid: tisdagar udda veckor kl 18-20:30 med start den 11 september, därefter den 25 sept, 9 okt, 23 okt, 6 nov och 20 november.

Kurslängd: 18 studietimmar

Material: Deltagarna tar med eget material eller köper garn och stickor direkt av Uppstickaren.

Nivå: Från nybörjare till avancerade stickare.

Kursen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm.

close-icon