Sök

Shibori – japanska mönster

Kursen är på Långholmen

Vackert, fascinerande och otroligt roligt!
Passa på att få en introduktion till reservagefärgningens fantastastiska värld, under vägledning av textilkonstnären och designern Tomas Robefelt.

Shiborifärgad textil i blå och bruna toner av Tomas Robefelt.

Shibori är en färgningsteknik med rötter i Japan som ger vackra mönster med hjälp av vikningar och veckningar av tyget. Kursen riktar sig till den som vill veta mer om Shibori och andra reservagefärgningstekniker samt lära sig en enkel färgningsmetod som går att använda hemma.
Under kursen går vi igenom olika reservagefärgningstekniker, färgtyper och vilka material de passar för, men fördjupar oss i Shibori och förenklad kypfärgning av bomull, linne, viskos och andra cellulosafibrer samt silke. Du tar själv med sådant du vill färga, t.ex. t-shirt, skjorta, kjol, sjal eller duk. Det finns även en del tyger att köpa på plats.

Kursen leds av Tomas Robefelt som är textilkonstnär och designer med stor erfarenhet av både textil och färgningstekniker. Han har länge arbetat med Shibori och andra reservagefärgningstekniker i sin produktion och är medlem i Svenska Shiborisällskapet.

Se mer av Tomas arbete här: www.robefelt.se

Inga förkunskaper krävs.
Kursen är förlagd till Tomas egen ateljé på Långholmen. Adressen meddelas i kallelsen.

close-icon