Sök

Shibori – japansk mönstring

Plats: Långholmen, Stockholm

Fotograf: Tomas Robefelt

Vackert, fascinerande och otroligt roligt! På den här kursen får du en introduktion till reservagefärgningens fantastiska värld vägledd av textilkonstnären och designern Tomas Robefelt.
Shibori är en färgningsteknik med rötter i Japan som ger vackra mönster med hjälp av vikningar och veckningar av tyget. Kursen riktar sig till den som vill veta mer om Shibori och andra reservagefärgningstekniker samt lära sig en enkel färgningsmetod som går att använda hemma och ändå ger ett avancerat resultat.
Under kursen går vi igenom olika reservagefärgningstekniker, färgtyper och vilka material de passar för, men fördjupar oss i Shibori och förenklad kypfärgning av bomull, linne, viskos och andra cellulosafibrer samt silke.
Du tar själv med sådant du vill färga men det finns också en del tyger att köpa på plats.
Kursen leds av Tomas Robefelt, textilkonstnär och designer med stor erfarenhet av både textilt arbete och olika färgningstekniker. Han har länge arbetat med Shibori och andra reservagefärgningstekniker i sin produktion och är medlem i Svenska Shiborisällskapet.
Se mer av Tomas arbete här: www.robefelt.se
Kursen kräver inga förkunskaper. Ett grundmaterial ingår i deltagaravgiften och det finns möjlighet att köpa till mer material. Kursen hålls i Tomas ateljé på Långholmen. Innankursstart får du en kallelse med närmare information.

close-icon