Lansering av appen Upptäck konsten i Sollentuna

Plats: Stallbacken, Edsvik, Sollentuna

Nu lanserar vi konsten i Sollentuna i appen Upptäck konsten! Torsdag 27 oktober kl 14 på Stallbacken, Edsvik, vid skulpturen När vi blundar av Tomas Lacke. Vi bjuder på Kaffe & bulle, välkommen!

Rebecka Walan, intendent på Stockholms läns museum och personal från allmänkulturenheten berättar mer under lanseringen.

I appen Upptäck konsten presenteras konst från Sollentuna centrum, Silverdal och på andra platser i kommunen. Ibland handlar det om platsens historia eller om människor som levt och verkat i Sollentuna. Ibland finns den bara att se och ger en välbehövlig tankepaus. Konsten i Sollentuna speglar olika tider och har en spännvidd av olika former. Vare sig det är en skulptur på torget eller en kolonn som reser sig så tar konsten plats med ett annat uttryck. Efter hand kommer vi att fylla på med fler konstverk.

Konsten från Sollentuna i appen är framtagen av Stockholms läns museum i samarbete med Sollentuna kommun.