Sök

Fyll fickorna med inspiration från slöjden och naturen

Plats: Slöjdrummet, Stockholms läns museum, Järnvägsgatan 23 Nacka.

 

 

 

 

 

En inspirerande helg med broderi och textiltryck under ledning av konstnärsduon Katarina Bryggare och Nina Roeraade.

Med utgångspunkt i traditionell slöjd och naturen skapar vi nya textila uttryck med hjälp av teknikerna textiltryck och broderi. Vi arbetar med färginspiration såväl som formtematik.

Temat för helgen är fickor: Fickor att lägga vackra stenar i, fickor att samla små frökapslar i, eller stora fickor där kanske några garnnystan kan få plats. Fickor som kan placeras på en jacka, en skjorta, en väska, eller kanske ett förkläde.

Tryckfärger, tryckschabloner och stämplar, textilfärg och nålar finns till hands och ingår i deltagaravgiften. Garn och tyg att brodera på finns till självkostnadspris, om du inte väljer att ta med eget material. Du behöver också ha med något att montera din ficka på.

Katarina Bryggare och Nina Roeraade är konstnärer, slöjdare och textilformgivare och något som framförallt förenar dem i deras konstnärskap är kärleken till det handgjorda. I den traditionella slöjden hittar de en inspirerande värld av surrealism och saga likaväl som funktionella lösningar och respekt för material och detaljer. Materialsamverkan och färgharmonier är ofta tongivande i arbetet och naturen är en återkommande inspirationskälla.

Nina och Katarina arbetar i en gemensam ateljé i Midsommarkransen i Stockholm. Deras arbetssätt bygger på nära samarbete, där olika kunskaper och erfarenheter tillåts samverka i skapandeprocessen. Utifrån associationer och minnen växer verken fram i växelverkan över arbetsbordet.

Katarina Bryggare och Nina Roeraade är båda är utbildade på HV skola. Katarina Bryggare har vidare studerat på Konstfack och Nina Roeraade på Textilhögskolan i Borås samt Gerrit Rietveld Academie.

Katarina och Nina har med sig sin senaste bok, Kurbitsfrön och Rosengångar, som går att beställa under helgen.

Läs mer här: http://www.kurbits.nu/2017/05/02/roeraade-bryggare-kurbitsfron-och-rosengangar/ och här: http://www.roeraadebryggare.com/index.html

Och här hittar du fler bilder: https://www.instagram.com/roeraadebryggare/

 

 

close-icon