Sök

Fritt yllebroderi med applikationsteknik, pärlor och band

Plats: Ny lokal i gamla mjölkaffären på Nicandervägen 2, 112 44 Stockholm (hörnet Geijersvägen)

Foto: Karin Derland

Det här är en kurs som passar dig som är nybörjare så väl som dig som är van vid nål och tråd. Vi går igenom hur man kan tänka kring mönster, färger, form och komposition när man broderar fritt på ylle. Applikationsteknik, olika typer av stygn, garner och material som pärlor, speglar, snoddar mm. Vi hinner också med en del om montering och hörn på t ex kuddar. Kursen är framför allt ett bra tillfälle att hämta inspiration!

Karin Derland broderar på ylle med en mängd olika material och tekniker. Hon har deltagit i flera utställningar och säljer till vardags både färdiga broderier och materialsatser.

Här följer några rader ur motiveringen till varför Karin 2016 fick Mimmi Börjessons broderistipendium som delas ut av Föreningen Svensk hemslöjd:

”…för sina detaljerade och fantasifulla broderier, arbeten som kräver ett stort mått av kunnande, kreativitet och koncentration. Med inspiration från såväl svensk som indisk folkkonst är hon en samtida brodös med ett djärvt formspråk som med sina bonader och kuddar gör vår tillvaro gladare och mer eftertänksam.”

Ett grundmaterial ingår i deltagaravgiften och ett begränsat urval av material finns att köpa på plats. Deltagarna tar med eget material i första hand.

Kolla in Karin finns på Instagram.

Kursen ges i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

close-icon