Filmpremiär: Mellan husen på Brandbergens topp

Plats: Bio Cosmopolite i Brandbergen centrum.

I filmen Mellan husen på Brandbergens topp får vi följa olika personer som rör sig genom centrala Brandbergen, deras vardagsliv, rörelsemönster och berättelser. Filmen är en koreografisk stafett mellan boxningsklubben och dansbanan där vi får inblick i skilda verkligheter och upplevelser av platsen Brandbergen.PREMIÄR!
Fri entré, ingen föranmälan behövs.Filmen är en del av projektet Platsverkstan Dans med målet att gestalta människors tankar och minnen kopplade till Brandbergen. Till grund för filmen ligger koreografernas möte med människorna och platsen samt insamlat enkät- och intervjumaterial från etnolog Moa Beskow från Stockholms läns museum.

Platsverkstan Dans är ett samarbete mellan danskonsulenterna i Region Stockholm, Stockholms läns museum och Haninge kommun. Filmen har skapats av scenkonstgruppen Johanssons pelargoner och dans i samarbete med filmaren Jennifer Drotz Ruhn

Filmvisningen följs av ett samtal med konstnärerna.

Välkomna!

Produktion: Johanssons pelargoner och dansRegi och koreografi: Annica Styrke, Linnéa Sundling och Karin WiklundFoto och klipp: Jennifer Drotz RuhnMusik: Anna HaglundLjud: Stuart DochertyGrafisk formgivning: Hannah Baklien och Sepidar Hosseini