Sök
Till innehållet

Feministiska mötestekniker & att ingripa i härskartekniker

Slöjdrummet, Stockholms läns museum, Järnvägsgatan 23 Nacka.

Dag 1: 10.30 – 17.00
Dag2: 9.30 – 16.00

Konflikthanteringskurs med Per Herngren

Detta är en professionell konflikthanteringskurs som är öppen både för dig som vill fortbilda dig och för dig som vill börja lära dig konflikthantering. Kursen bygger på metoder från performativ förverkligande feminism, proaktiv konflikthantering samt ickevåld. Kursen innehåller inga Aha!-övningar eller värderingsövningar. Istället övas metoderna på mer realistiska situationer.

Deltagarna övar ett brett spektrum av metoder för ett jämlikare samarbete och för att ingripa vid diskriminering utifrån sexualitet, kön, nationalitet, kropp och ålder. Kursen tar även upp metoder för att ingripa vid svårupptäckt särbehandling i ”välvilliga och hyggliga organisationer”.

Kursen bygger delvis på boken Mode och Motstånd – Dialoger om befrielse och civil olydnad, imitation och politik. Motstånd genom tankar och teorier om mode och design.

Kursledare Per Herngren har gett ut tio böcker på fyra språk. Mode & Motstånd publicerades 2016 tillsammans med Otto von Busch, Associate Professor of Integrated Design på Parsons, New York.

Per är utsedd till Årets Folkbildare i Sverige och har utbildat i samarbets- och beslutstekniker sedan 1985. Han har lett kurser i Europa, i Syd- och Nordamerika samt i Mellanöstern. Läs mer om Per Herngren här.

Kursen sker i samarbete med modeskolan Mode 3 och Studiefrämjandet.

Kaffe och tilltugg ingår i priset. Vi använder differentierad taxa för denna kurs vilket innebär att du, som inte går kursen i tjänsten utan deltar som privatperson, kan få deltagaravgiften reducerad med upp till 1000 kr. Prisreduceringen bygger på antalet fullt betalande deltagare och meddelas innan kursstart.

Boende: Det finns flera hotell och vandrarhem på 3 – 30 minuters avstånd med kollektivtrafik från kurslokalen. Leta här: http://www.booking.com