Sök

Broderi och textiltryck

Plats: Slöjdrummet Stockholms läns museum, Järnvägsgatan 23, Nacka

Denna kurs återkommer till hösten! Så länge kan ni passa på att titta in på Svensk Hemslöjd, Norrlandsgatan, 15- 25 februari. Där kommer boken och broderikit att finnas till försäljning.

Katarina Bryggare och Nina Roeraade är konstnärer, slöjdare och textilformgivare och något som framförallt förenar dem i deras konstnärskap är kärleken till det handgjorda. I den traditionella slöjden hittar de en inspirerande värld av surrealism och saga likaväl som funktionella lösningar och respekt för material och detaljer. Materialsamverkan och färgharmonier är ofta tongivande i arbetet och naturen är en återkommande inspirationskälla.

Foto: Katarina Bryggare och Nina Roeraade

Temat för helgen är fickor: Fickor att lägga vackra stenar i, fickor att samla små frökapslar i, eller stora fickor där kanske några garnnystan kan få plats. Fickor som kan placeras på en jacka, en skjorta, en väska, eller kanske ett förkläde.

Konstnärsduon arbetar i en gemensam ateljé i Midsommarkransen i Stockholm. Deras arbetssätt bygger på nära samarbete, där olika kunskaper och erfarenheter tillåts samverka i skapandeprocessen. Utifrån associationer och minnen växer verken fram i växelverkan över arbetsbordet.

De är båda är utbildade på HV skola. Katarina Bryggare har vidare studerat på Konstfack och Nina Roeraade på Textilhögskolan i Borås samt Gerrit Rietveld Academie.

Senaste boken, Kurbitsfrön och Rosengångar, går att beställa under helgen.

Läs mer här: http://www.kurbits.nu/2017/05/02/roeraade-bryggare-kurbitsfron-och-rosengangar/  och här: http://www.roeraadebryggare.com/index.html

Och här hittar du fler bilder: https://www.instagram.com/roeraadebryggare

Tryckfärger, tryckschabloner och stämplar, textilfärg och nålar finns till hands och ingår i deltagaravgiften. Garn och tyg att brodera på finns till självkostnadspris, om du inte väljer att ta med eget material. Du behöver också ha med något att montera din ficka på.

Kursen ges i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

close-icon