Vi söker nytänkande programförslag och workshoppar

Plats: http://kultur.sll.se/audition-28-31-augusti

Vi söker nytänkande programförslag och workshoppar inom våra ämnen (kulturarv, kulturmiljö, slöjd och konst). Aktiviteterna kan ta plats på barnsjukhus, vårdavdelningar inom psykiatrin, geriatrik, palliativ vård samt för äldreomsorg. Det kan bli ganska intima sammanhang där mötet med publiken – med den enskilde deltagaren – får stå i fokus.

Är du är intresserad och vill bolla idéer och diskutera möjligheter eller hitta samarbetsparter är du välkommen att kontakta annelie.kurttila@stockholmslansmuseum.se

Nu börjar Kulturförvaltningen ta emot ansökningar till audition för det nya beställningsbara utbudet för ”Kultur och hälsa i vård och omsorg” (tidigare Kultur i vården).

Överraska oss med nya programkoncept som tar vara på kulturens terapeutiska krafter eller som kombinerar olika konstformer till en helhetsupplevelse! Vi vill gärna erbjuda våra beställare kulturprogram de inte hört eller sett förr för att skapa mer omväxling och ge fler kulturaktörer en chans att få vara med. Ni som är medverkande i det aktuella utbudet och gärna vill komma med på audition uppmanas därför att söka med nytt programinnehåll eller ny programform.

Om Kultur och hälsa i vård och omsorg

Bra kvalité på programmet är ett krav. Men det är också viktigt att de medverkande är förberedda på att publiken kan vara rastlös, apatisk, orolig eller okoncentrerad. Flexibilitet och lyhördhet när det gäller publiken och situationer man hamnar i är en viktig förutsättning. Ersättningar/arvoden till artister/grupper som uppträder inom Kultur och hälsa i vård och omsorg sker enligt tariffer framförhandlade med Teaterförbundet.

Du/ni är varmt välkomna att söka till audition som äger rum på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm den 28 – 31 augusti 2018. När det gäller workshops och föredrag (t.ex. inom slöjd, film, konst och kulturarv) så är audition tänkt som ett tillfälle att presentera er idé och ert arbetssätt för juryn (kallas ibland också för hearing).

Klicka på länken för att komma till kulturförvaltningens hemsida