Sök

Forntiden runt hörnet

Tänk att spår efter forntidens människor fortfarande finns kvar ute i naturen! Vad kan alla runstenar, gravar och fornborgar berätta för oss om livet på den tiden? Finns det en fornlämning i närheten av skolan? Med bilder och föremål skapar vi oss en bild av forntiden och bekantar oss med arkeologens arbete. Och utrustade med papper och penna blir vi forntidsdetektiver som utforskar en fornlämning i skolans närhet.

Tid: 2 timmar (Årskurs F–6)
Pris: 2 000 kronor
Kontakt: Sofi Hjort, museipedagog
sofi.hjort@stockholmslansmuseum.se, 076-526 94 53

Kontakt, pris och bokning

 

Forntiden i klassrummet

Det finns mycket spännande att ta reda på! När museets pedagog kommer till klassrummet kan ni välja mellan 3 olika teman:

Skelett

Vad kan ben från arkeologiska undersökningar avslöja för oss om forntidens människor? Vi undersöker djurben, klurar på benföremål och lyssnar på berättelser kring skelett.

Runor

Följ med på en djupdykning i runornas kluriga värld! Vad kommer runorna ifrån och varför restes runstenar? Vi lär oss runor och runord som ni sedan kan läsa på närmaste runsten!

Arkeologi

Vad hittar arkeologerna i jorden? Vad finns egentligen kvar efter 1000 år? Vi undersöker och jämför, känner och luktar på kluriga föremål – vad är de gjorda av och vad kan de ha använts till?

Tid: 1 timme (Årskurs F–6)
Kontakt, pris och bokning

 

close-icon